L’impression zoekt een mooi werk van de Amerikaanse impressionist William Henry Singer Jr. Als u een werk van deze schilder & kunstverzamelaar in bezit heeft dat u overweegt te verkopen, neemt u dan contact met mij op.

William Henry Singer
William Henry Singer jr, foto door Merkelbach

William Henry Singer Jr. (Pittsburgh, Pennsylvania, 5 juli 1868 — Olden, Noorwegen, 29 december 1943) was een Amerikaans kunstverzamelaar.

Singer was de zoon van de staalmagnaat William Henry Singer (Singer and Nimick Company) uit Pittsburgh.

Singer en zijn echtgenote Anna Spencer Brugh (1878-1962) verhuisden van Maine (daar schilderde hij kustgezichten met schepen) naar Parijs met zijn vriend, de Amerikaanse beeldhouwer-schilder Martin Borgord. In Parijs hoorde hij van het Larense schildersdorp in Nederland en hij besloot om in 1901 daarheen te gaan. In de omgeving van Laren schilderde hij enkele Gooise landschappen, maar na enige tijd verloor hij zijn inspiratie. In 1904 gingen hij en Borgord naar Noorwegen om daar te schilderen.

Singer heeft altijd zijn Amerikaanse nationaliteit behouden, ook al was zijn persoonlijk leven sterk gebonden aan Laren en de Larense kunstenaars.

Het echtpaar liet in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen, onderdeel van het huidige Singer museum en theater.

Bron: wikipedia,org