Ik heb al enige prachtige Amsterdamse werken van Ben Viegers. Desondanks zou ik graag nog meer werk van hem aanschaffen. Dit komt mede door het prachtige kleurgebruik in zijn schilderijen. Ze zijn vrolijkmakend zoals bijvoorbeeld bovenstaand schilderij van bollenvelden.

Ben Viegers werd in 1886 in Den Haag geboren als zoon van de koetsier Petrus Jacobus Viegers en van Johanna Engelina Hulzing. Hij was als schilder autodidact en leerde de tekenkunst, verfmengen, decoreren en schilderen in de werkplaats van zijn opa, een koetsenbouwer. Viegers had een breed werkterrein, hij schilderde en tekende bloemstillevens, bollenvelden, landschappen, tuinen, havengezichten, interieurs, marines, stadsgezichten, stillevens, strandgezichten en winterlandschappen.

In 1938 verhuisde hij met zijn echtgenote van Den Haag naar Nunspeet, waar zij gingen wonen in een verwaarloosd pand aan de Brinkersweg, dat hijzelf opknapte. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog woonde hij in Castricum en verhuisde later naar Hilversum. In 1943 keerde hij weer terug naar Nunspeet.

Hij was gehuwd met Josina Maria Jacobs. Hij overleed in oktober 1947 op 60-jarige leeftijd in zijn woonplaats Nunspeet. In deze plaats is een straat naar hem vernoemd.

Mocht u een fraaie Ben Viegers bezitten en overwegen deze te verkopen, dan houd ik mij aanbevolen om een fair bod uit te brengen.  Het onderwerp hoeft niet beperkt te zijn tot Amsterdam, overige onderwerpen kunnen ook aantrekkelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld zijn bloembollen en strandgezichten.