Jürgen Leippert schilderde de Brouwersgracht in de richting van café Tabak.

Met een streekje ‘te ver’, neigt dit werk van Leippert naar abstractie. Een interessante en boeiende ‘twilight zone’. De kunstenaar biedt de kunstliefhebber voldoende ruimte te genieten van een scala aan emoties en belevenissen.

De weg naar evenwicht is woest en wild met veel dwalingen bespeelt door het eeuwig veranderende licht. De marteling van een perfectionist in een eeuwig veranderende omgeving.

Jürgen Leippert is geboren in Stuttgart (Duitsland). Hij reisde veel rond tussen New York, Amsterdam en Berlijn. Van deze steden maakt hij regelmatig stadsgezichten.

Zijn werken kenmerken zich doordat ze midden in het leve staan. Net als Jurgen zelf. Hoe drukker des te groter de vreugde. Ook qua stijl geldt dat. Jürgen’s werk kan het beste omschreven worden als impressionistisch-expressionistisch waarbij hij gebruikmaakt van sprekende kleuren, die veel energie tonen. Verder schildert Jürgen op het grensvlak van figuratief en abstract. Dat zorgt ervoor dat zijn schilderijen nooit saai worden. Er is altijd wat te beleven of te fantaseren.