Bloementuin in 1911 vastgelegd als ansichtkaart door Jo Koster van Hattem (1868-1944). In die periode verbleef Jo Koster in Staphorst. Vermoedelijk is deze aquarel daar ook gemaakt.

Jo Koster werd op 16 april 1868 geboren in Kampen. Na haar eindexamen aan de middelbare school volgde ze een tekencursus aan de Rijksnormaalschool in Amsterdam en vervolgens een schildersopleiding aan de Kunstacademie in Rotterdam. Vervolgens vertrok ze naar Parijs om een jaar te gaan studeren in de ateliers van Collarossi. Haar omzwervingen brachten haar vervolgens naar Brussel, waar ze studeerde bij schilder Ernest Blanc-Garin.

Koster keerde in 1902 terug in Nederland, waar ze zich in vestigde in Zwolle. Maar ook trok ze erop uit en schilderde veel in de omgeving van Staphorst, waar ze het werken op het land vastlegde.
Jo Koster verhuisde in 1910 naar Hattem, waar ze tot 1924 bleef wonen. Hier kwam zij tot grote bloei en beleefde een zeer productieve periode. Jo Koster voelde hier de vrijheid om zich volledig te ontplooien. Er wordt wel gezegd dat ze werkte als een kunstenares die lang in de boeien gekluisterd was, maar die eindelijk de knellende banden was kwijtgeraakt.Ze hield van reizen en trok na haar Hattemse periode onder meer rond in Bretagne, Italiƫ en Spanje. Al schilderend natuurlijk. Ze woonde in deze jaren korte periodes in Nederland, Italiƫ en Zwitserland tot ze in 1934 in Den Haag ging wonen. Ze overleed in 1944 op 75-jarige leeftijd in Heelsum.

Museum: Museum Staphorst, expositie gedurende het jaar 2020 over Jo Koster, Stien Eelsingh en Jan Sluijters.