Dit schilderij van het concertgebouw in de van Baerlestraat in Amsterdam heeft Hans Versfelt (1968) afgelopen december geschilderd. Het regenachtige weer is goed voelbaar. Hans zelf stond onder het dak van het stedelijk museum zodat hij zelf (en natuurlijk ook de verf) droog bleef.

Zelf zegt hij hierover: “Op beide plekken had ik al eerder geschilderd maar soms vind ik het een goed idee om terug te keren naar dezelfde plek om het onderwerp nog beter in mijn vingers te krijgen. Meestal hoef je, als je op locatie schildert, ook niet bang te zijn dat je alles al een keer gezien hebt. De situatie is vaak weer veranderd en het licht is nooit hetzelfde.”

Hans Versfelt (geboren in 1968 en woonachtig in Breda, vader van 3 jonge kinderen) is hedendaags impressionist die leeft van en voor de Kunst. Hans schildert meestal direct naar de waarneming, d.w.z. en plein air op locatie. Daarbij wisselt hij drukke stedelijke locaties af met landschappelijke locaties als weidevelden met koeien. In de winter schildert Hans in zijn atelier grotere werken die altijd geïnspireerd zijn op zijn ter plekke geschilderde werken. Hoewel Hans niet commercieel is ingesteld, verkopen zijn werken zeer goed. Hij heeft in binnen en buitenland een grote schare fans. Daarnaast is hij aangesloten bij diverse galeries in Nederland en neemt hij regelmatig deel aan festivals her en der in het land.