Bloemstilleven van Dirk Smorenberg (ik vermoed dat het zinnia’s betreft).  Dit schilderij is vermoedelijk te dateren op de jaren 1920 van de vorige eeuw.

Dirk Smorenberg (Alkmaar, 4 september 1883 – Oud-Loosdrecht, 14 september 1960) geldt als een van de weinige Art Deco-schilders van Nederland. Hij was autodidact.

Aanvankelijk woonde en werkte hij in Alkmaar en Bergen. Evenals zijn vriend Dirk Filarski werd hij beïnvloed door de Zwitserse expressionist Ferdinand Hodler.Na omzwervingen met Filarski door Europa en de Verenigde Staten vestigde hij zich in 1924 in Oud-Loosdrecht. Daar sloeg hij een andere weg in.

Hij schilderde figuren, bloemen en vooral decoratieve landschappen en waterlelies, waarvoor hij inspiratie opdeed in het waterrijke Noord-Hollandse landschap.

Smorenberg was een onafhankelijk en origineel schilder. Bij een aantal van zijn werken ontwierp hij een bijpassende lijst.

Dit schilderij is afkomstig uit een particuliere boedel.

Bron: Wikipedia.org

Andere werken van Smorenberg in mijn  collectie zijn hier te zien: https://www.limpression.nl/collection/#1|smorenberg|1