Landschap met auto’s, figuren en telefoonpalen. Het schilderij staat bekend onder de naam “een zondagse rit”. Vanwege de heuvels en telefoonpalen vermoedde ik dat dit landschap ergens in de jaren 1920-1930 tijdens een reis naar Frankrijk was geschilderd door Vreedenburgh. Er is echter ook een fietspad zichtbaar met fietsers. Dat is niet erg Frans. Verder viel mij op dat er in de verte duinen zichtbaar zijn. Wellicht dat het om een Hollandse kustprovincie gaat zoals Zeeland.

Cornelis Vreedenburgh  (1880-1946) was landschapsschilder, etser en aquarellist. Hij kreeg les van zijn vader die een schildersbedrijf had en zelf ook kunstschilder was. Later gaf de Haagse School meester Gerard Roermeester hem les. In zijn vrije tijd trok Cornelis Vreedenburgh er samen met zijn leeftijdsgenoot en plaatsgenoot Leo Gestel op uit om de landschappen rondom Woerden te schilderen. Ieder met hun eigen visie legden ze de natuur vast. Gestel vanuit het modernisme, Vreedenburgh als aanhanger van de Haagse School.

Van grote en blijvende invloed was ook zijn ontmoeting met Willem Bastiaan Tholen. Met Tholen en Roermeester was Vreedenburgh in het Zuid-Hollandse plassengebied en langs rivieren als de Vecht in Noord-Holland en de Overijsselse Vecht te vinden. In Hattem ontmoette hij Jan Voerman Sr en Jr die net als Vreedenburgh de IJssellandschappen vastlegden.
Naast de natuur had ook stadsschoon zijn belangstelling, dat hij graag met werkende mensen stoffeerde. Vooral nadat hij in 1917 in Laren NH was gaan wonen maakte hij fraaie Amsterdamse stadsgezichten.

Het werk van Cornelis Vreedenburgh is opgenomen in de vaste collectie van o.a. het Rijksmuseum te Amsterdam, Singer museum te Laren, Stadsmuseum te Woerden, Het Dordrechts museum.