Nederland is een museumland. Er zijn honderden musea te vinden in Nederland waarvan zich tientallen op kunst richten.

Bekende kunstmusea zijn het Rijksmuseum, van Gogh, Singer, Boymans, Voorlinden, Cobra, Frans Hals, Mauritshuis etcetera.

Maar er zijn ook minder bekende kunstmusea zoals: Museum Kranenburgh in Bergen, het Purmerends Museum, Swaensteyn Museum in Voorburg, Stedelijk Museum Schiedam, Museum Jan Cunen in Oss etcetera.

Enkele malen per jaar leen ik een schilderij uit mijn collectie uit aan een museum. Ik beschouw dit als een grote eer en erkenning van de kwaliteit van het betreffende kunstwerk. Zo heb ik de afgelopen jaren werken uitgeleend aan Stadsmuseum Woerden (expositie “Boeren van toen“), Stedelijk museum Kampen (expositie “Stillevens“), Voerman Museum in Hattem (expositie “in vervoering van Voerman“), Museum Staphorst (expositie “Zij kwamen, zij zagen en schilderden Staphorst “).

Ik hoop dat ik de komende jaren nog vele verzoeken ga ontvangen om bij te mogen dragen aan deze of gene expositie. Ik sta hier in beginsel heel positief tegenover. Verder heb ik genoeg schilderijen om de wanden te verrijken.