L’impression organiseert jaarlijks een kunstexpositie in de Oude School in Kortenhoef. Deze locatie is niet zomaar gekozen maar met een reden. Kortenhoef is namelijk een kunstenaarsdorp.

Het dorp Kortenhoef is ruim 700 jaar oud. Aanvankelijk heette het dorp Curtevenne. Het gebied bestond vroeger uit lage gronden en moerassen. Het dorp lag op een grensgebied van een hoger gelegen midden en oosten van het land en het lagere westen. In de 17e eeuw begon men hier door vervening turf te winnen. Zo ontstond langzamerhand het huidige polderlandschap.

Eind 19e en in het begin van deze eeuw werd het mooie landschap ontdekt door schilders van de zogenaamde ‘Haagse School’. Ze ontdekten de schoonheid van de plassen met haar rijke flora en fauna, de bruggetjes en de schilderachtige bebouwing. De schilders verbleven in hotel Beyer, het latere “Regthuys”, gelegen tegenover het oude kerkje aan de Kortenhoefsedijk.

In 1870 werden de Kortenhoefse natuurgebieden en landschappen ontdekt door Paul J.C. Gabriël, de Haagse School-schilder. Vele grote en kleine meesters, impressionisten en expressionisten, volgden hem. Zo werd de karakteristieke N.H. kerk aan de Kortenhoefsedijk het meest geschilderde kerkje van Nederland. In deze kerk organiseert Stichting Kunst aan de Dijk jaarlijks een zomerexpositie van schilders die in Kortenhoef gewoond of gewerkt hebben. Bekende namen zijn: Ernst Leyden, Anton Smeerdijk, Flip Hamers, Dirk Smorenberg, Piet van Wijngaerdt, Jacob Ritsema, Harrie Kuyten, Kees Maks, Cornelis Vreedenburgh, Louis Stutterheim, Gerbrand van Schagen, Wijsmuller en Bernard van Beek.

Over het schildersdorp verscheen in 1998 het boek ‘De onvergankelijke kijk op Kortenhoef, een schildersdorp in beeld’, van kunsthistorica Carole Denninger-Schreuder. Het boek is heden ten dage alleen nog bij antiquairs te koop.