Beste bezoeker,

Deze website toont mijn privécollectie van Nederlandse impressionistische schilderijen van de afgelopen eeuw (inclusief vandaag). Mijn collectie concentreert zich op de stadsgezichten van Amsterdam. De reden om me te concentreren op de stad Amsterdam is vrij simpel. Amsterdam is een zeer mooie, levendige en historische stad. En ik woon daar met veel plezier. Veel beroemde kunstenaars hebben stadsgezichten in Amsterdam gemaakt, waaronder Rembrandt, van Gogh, Monet, Breitner en Liebermann.

Naast Amsterdamse stadsgezichten verzamel ik ook andere thema’s, zoals landschappen, haven- en strandgezichten en stillevens.

Mijn missie is om een ​​mooie, uitgebalanceerde verzameling van (vooral impressionistische) schilderijen te maken met een focus op de stad Amsterdam. Daarbij ben ik geïnspireerd door schilders van de Laren-kunstschool die zo’n 100 jaar geleden bestond en wiens schilders zich verzamelden in het beroemde Hotel Hamdorff in de stad Laren. Denk aan Cornelis Vreedenburgh, Co Breman, William Singer, Piet Mondriaan, Louise Loeber, David Schulman, Ferdinand Hart-Nibbrig enzovoort.

Criteria voor mijn eigen collectie zijn: impressionistisch, gemaakt in de afgelopen 100 jaar, kleurrijk, vakmanschap etalerend, esthetisch aantrekkelijk en bij voorkeur gekoppeld aan de Laren kunstacademie.

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van mijn verzameling, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Voor nu hoop ik dat u geniet van mijn website en van mijn blog!hans_heintz

Hans Heintz, februari 2020
Herengracht, Amsterdam
Telefoon: +31 20 693 29 48
Email: limpression1@gmail.com

image