Beste bezoeker,

Deze website toont mijn privécollectie van Nederlandse schilderijen uit de afgelopen eeuw (inclusief hedendaagse werken).

Ik ben mijn leven lang in kunst geïnteresseerd geweest en dan met name in schilderijen. Rond het jaar 2000 begon ik met het aanleggen van een verzameling. Ik was destijds getroffen door de “After nature” beweging die realistische impressies maakte, zoals stadsgezichten met vuilnisbakken en lelijke auto’s.De stad Amsterdam vormde de rode draad.

Later ben ik me meer gaan verdiepen in de klassieke stadsgezichten van Amsterdam waarbij ik me vanwege beperkt budget richtte op de kleinere meesters als Jan Korthals, Raoul Martinez, Joop Stierhout, Herman Bogman, Ben Viegers etcetera. Naarmate mijn budget toenam kon ik ook duurder werk aanschaffen van schilders als Willem Alexander Knip, Gerard Johannes Staller, en Cornelis Vreedenburgh, al lange tijd mijn favoriete impressionist. Feitelijk keek ik met een schuin oog naar een beroemde Meentwijck collectie.

Circa 5 jaar geleden ben ik het onderwerp Amsterdam ook iets gaan loslaten. Ik wilde gewoon mooie Hollandse impressionistische schilderijen kopen van de mij reeds bekende schilders. Hierbij viel mij op dat veel van de klassieke kunstenaars in mijn collectie tot de Larense school behoorden. Dat was min of meer toeval maar het is fijn een rode draad te hebben.

Recent heb ik ook werk van Louise Loeber aangeschaft. Zij werd door impressionist Co Breman opgeleid en kwam ook uit Laren. Maar haar werk is geometrisch qua stijl. Daarmee brak ik dus met het impressionisme.

Recent heb ik besloten dat ik vooral wil verzamelen wat ik mooi vind. Gewoon eclectisch. Er is namelijk zoveel moois gemaakt. Wat te denken van het kleurrijke expressionisme van de Groninger ploeg met Johan Dijkstra en Jannes de Vries, de nulbeweging rond Jan Schoonhoven, het fauvisme van Freek en Roland van den Berg, het art deco van Dirk Smorenberg en het neo-impressionisme van Jo Koster van Hattem. En zo kan ik nog even doorgaan.

Mij verzameling is levend en gaat zich verbreden. Hiermee hoop ik nog meer bezoekers te kunnen plezieren met fraaie en interessante schilderijen.

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van mijn verzameling, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Voor nu hoop ik dat u geniet van mijn website en van mijn blog!hans_heintz

Hans Heintz, november 2020
Herengracht, Amsterdam
Telefoon: +31 20 693 29 48
Email: limpression1@gmail.com

Adres:
Collectie L’impression:
Herengracht 495,
1017 BT Amsterdam
The Netherlands

collectie_limpression_herengracht

Contact

Bezoek:
Kan altijd maar graag op afspraak:
Telefoon: +31 20 693 29 48
of belt u mij op mijn
Mobiel: +31 6 81 50 90 88