blog_hans_versfelt_plein_hogeweg

Hans Versfelt staat bekend als een plein air schilder, een schilder die liefst ter plekke zijn schilderij vervaardigt en niet van een foto. Dit komt de levendigheid van het schilderij ten goede (o.a. vanwege de wisselende lichtinvallen en veranderingen in beeld). Omdat de stad vooral mooi tot uiting komt als de zon schijnt en de bomen hun lentekleuren aannemen, was enige flexibiliteit bij het plannen gewenst. Eindelijk kwam het er van op zaterdag 17 mei 2014. Samen met Hans vonden we een mooie locatie op het plein aan de Hogeweg in Amsterdam. Hierbij hielden we rekening met compositie, het zonlicht en ook de draaiing van de zon (het vervaardigen van het schilderij is een tijdrovend proces en kan zo een hele dag in beslag nemen waardoor de zon van oost naar west is gedraaid).

Na een lange dag was er een prachtig resultaat neergezet. Impressionistisch, kleurrijk, levendig, zomers. Te zien zijn de mooie gele peperbus, de Ritter lantaarn en spelende kinderen in de fontein.

Kortom, een zeer geslaagd resultaat. Bijgaand alvast een impressie (het uiteindelijke werk is elders op deze site te bewonderen).

blog_hans_versfelt_plein_hogeweg_schilderij