L ‘impression zoekt mooi werk van de Nederlandse neo-impressioniste Jo Koster (van Hattem). Mocht u werk van haar bezitten en overwegen dat te verkopen, schroomt u dan niet mij te contacteren.

Jo Koster werd geboren in Kampen. Na het eindexamen middelbare school volgde ze de 3-jarige tekencursus aan de Rijks-Normaalschool in Amsterdam. Aansluitend volgde zij de schildersopleiding aan de Kunstacademie in Rotterdam. Ze moet zeer ondernemend en geëmancipeerd geweest zijn om na Rotterdam één jaar in Parijs te gaan studeren in de ateliers van Colarossi. Vervolgens werkte zij drie jaar in Brussel bij Blanc Carin. Ze raakte in de ban van het neo-impressionisme en vervaardigde jarenlang kleurrijke schilderijen in streepjes- en stippeltechniek.

Bij haar terugkomst in Nederland vestigde zij zich in 1902 in Zwolle, waar zij een eigen teken- en schildersklas oprichtte. Ze schilderde in die tijd veel in Staphorst. Van 1910 tot begin 1924 woonde en werkte Jo Koster in Hattem. Haar werk kwam in die periode tot grote hoogte. In 1924 vertrok zij naar Italië en bezocht van daaruit ook Spanje en Portugal. Eind jaren twintig kwam zij weer in Nederland terug en ging wonen in Den Haag. In 1944 overleed zij in Heelsum. Jo Koster kreeg bekendheid door haar prachtige portretten, maar wellicht nog meer door de haar zo kenmerkende weergave van mens en landschap en de verwevenheid tussen beide.