L’Impression is op zoek naar mooi werk (zie bijgevoegd schilderij) van Anthonie Pieter Schotel, telg uit de beroemde schildersfamilie. Het liefst kleurrijk werk met zeilbootjes. Bijvoorbeeld van de Loosdrechtse plassen.

Indien u een werk van AP Schotel bezit dat u overweegt te verkopen, kunt u mij mailen.  Ik zal discreet met uw verzoek omgaan en spoedig reageren.

Anthonie Pieter Schotel, afstammeling van de bekende zeeschilder Johannes Christiaan Schotel, wilde van jongs af aan schilder worden. In 1901 kreeg hij zijn eerste schilderslessen, van Hermanus Gunneweg. Volgens de wens van zijn ouders werkte hij aanvankelijk in de handel, tot hij op 25-jarige leeftijd een atelier huurde aan de Bomkade in Dordrecht. Hij vertrok in 1926 naar Volendam; van 1929 tot 1959 woonde hij in Laren. Schotel schilderde veel rivier- en zeegezichten (zoals Volendammer botters op het IJsselmeer), het liefste direct naar de natuur. Op zijn eerste doeken overheerste een grijzige toon. Later gebruikte hij fellere kleuren en werd zijn penseelvoering minder breed en fors.