Limpression is op zoek naar werk van AJ Zwart en dan met name schilderijen met (zeil)bootjes, bloemen of stadsgezichten van Amsterdam. Heeft u een werk van Arie Johannes Zwart, mailt u mij dan. Ik zal u bij interesse mijnerzijds, een fair bod doen.

Adrianus Johannes Zwart (Rijswijk, 30 augustus 1903 – Laren, 27 augustus 1981) was een Nederlands kunstschilder, die schilderde in de stijl van de Haagse School.

Hij schilderde veel landschappen en stillevens. Adriaan Zwart was zeer veelzijdig. Alhoewel zijn eerste werk een wat donkere toon kende, was zijn verdere werk licht en veelal fleurig van toon. Hij was een productief schilder die onder andere veel plasgezichten heeft gemaakt (zoals rond Nieuwkoop).

AJ Zwart heeft in een woonwagen gewoond. Hij kreeg 3 kinderen. Later woonde Zwart in woonboot De Trekschuit waarmee hij telkens een andere ligplaats nam om in die buurt te schilderen. Hij reisde veel naar onder andere Spanje en Frankrijk om ook daar te schilderen. In de oorlogsjaren woonde hij met zijn gezin bij Meppel. Later woonde hij in Alkmaar, Voorburg en Woerden.

In 1974 is hij met vrouw in het Rosa Spier Huis (Laren) gaan wonen. Hij stierf daar in 1981.