In 2006 kocht ik bij een kunstgalerie onderstaand werk van Joop Stierhout (1911-1993). Het is een gezicht op het  voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam (tegenwoordig gerechtshof van Amsterdam), destijds gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam. Ik wilde het schilderij hebben omdat ik fan was van het werk van wijlen Joop Stierhout en omdat ik dagelijks langs dit gebouw fietste op weg naar mijn eigen werk.

Na enige tijd boven de open haard gehangen te hebben, raakte ik echter uitgekeken op het werk. Dat gevaar ligt altijd op de loer en is moeilijk te voorzien. In dit geval was de reden dat het gerechtshof nogal pontificaal staat afgebeeld. Je kunt er moeilijk omheen. En zoveel had ik er nu ook weer niet mee. Tot nu toe heb ik gelukkig kunnen voorkomen dat ik in dat gebouw, op welke manier dan ook, te gast mag zijn. Ik besloot van de nood een deugd te maken en het gerechtshof zelve direct te polsen voor interesse.

Reeds binnen enkele dagen bleek men sterke interesse te hebben het werk over te nemen. Dit was mede ingegeven door het feit dat het gerechtshof plannen had te verhuizen naar IJdock (vlakbij het centraal station). Hopelijk komt het werk daar op een prachtige plek te hangen zodat bezoekers kennis kunnen nemen van het oude classicistische gebouw aan de Prinsengracht.