Gedurende de maand september 2021 organiseer ik in de Amstelkerk op het Amstelveld een schilderijenexpositie samen met hedendaags impressionisten Hans Versfelt (1968), Louis Visser (1952) en Joost Doornik (1964). Het betreft stadsgezichten van Amsterdam. Deze schilderijen zijn in de afgelopen maanden “en plein air” gemaakt in en rond Amsterdam.

Amsterdam is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor schilders waaronder grootheden als Rembrandt, van Gogh, Liebermann, Monet, Breitner en Israels. Hans Versfelt (1968) zet de impressionistische traditie voort: hij is negentiende- en éénentwintigste eeuws tegelijk. Hij schildert alle facetten van het stadse leven. Zijn stadsgezichten met natgeregend plaveisel en verlichte etalages roepen Breitner en Israels in de herinnering maar de auto’s en stoplichten zijn van deze tijd.

Hetzelfde geldt voor de collega schilders Louis Visser (1952) en Joost Doornik (1964) met wie Hans regelmatig optrekt om de stad vast te leggen. Louis is een bekende verschijning in het Amsterdamse straatbeeld en ij werd in 2019 ook door AT5 geinterviewd over zijn leven als plein airist.

En tenslotte staat Joost Doornik er om bekend dat waar hij ook gaat of staat; zijn schetsboek, schildersezel, olieverf en penselen heeft hij bij zich. Joost is een plein air schilder in hart en nieren!

Alle drie kunstenaars hebben de afgelopen maanden getooid met penseel, verf en hun ezel, het dagelijks leven in en rondom Amsterdam onder alle weersomstandigheden vastgelegd. Van al deze werken wordt een selectie getoond in de Amstelkerk (op het Amstelveld). De werken zijn ter plekke te koop.

Op deze web-pagina zal ik de komende maanden nieuwe werken tonen welke op de expositie getoond zullen worden. Als je op de hoogte wilt zijn van het aanbod, kijk dan regelmatig op deze pagina.