Dirk Smorenberg (1883-1960) schilderde dit bosgezicht. Vermoedelijk is het een bos gelegen in de omgeving Hilversum (vlakbij Loosdrecht waar Smorenberg woonde en werkte). Het schilderij is van een mooie bijpassende originele Smorenberg lijst voorzien.

De meest succesvolle periode van Dirk Smorenberg ligt ongeveer tussen 1910-1925. In die jaren ontwikkelde hij zich als autodidact vanuit het naturalisme van de Haagse School eerst tot luminist en divisionist en bereikte hij vervolgens na abstracte invloed ondergaan te hebben, een eigen decoratieve stijl. het kunstklimaat in Amsterdam waar Smorenberg verkeerde onder de moderne jongeren, is van wezenlijke invloed geweest voor deze ontwikkeling. In het waterleliegenre uitte hij zich in een zeer eigen stijl, maar omdat hij er erg lang op doorgegaan is, werd ook vergeten dat er nog een andere Smorenberg is geweest.

Diverse Nederlandse musea hebben werk van hem in collectie zoals het Singer museum te Laren, het Kroller Moller alsook het Stedelijk museum te Amsterdam.